Valmentajat

Anna Ruostepuro

Olen hieman alle nelikymppinen puhelias kolmen lapsen äiti, joka on ajautunut liikunta-alalle tyypillisesti oman harrastuneisuutensa kautta. Henkilökohtaisena valmentajana olen tottakai tiukka ja periksiantamaton, mutta samalla myös kekseliäs ja ymmärtäväinen. Asiakaskuntani on kirjava ja koostunut niin reumaa sairastavista ja elinsiirtojonopotilaista perinteiseen lihaksenkasvattajaan ja keski-iän ylittäneeseen laihduttajaan.

Vahvuuteni valmentajana on monipuolisuus sekä kokonaisvaltaisuus. Haluan huomioida kokonaisuuden, en pelkkää treeniä. Nykyelämä on yhtä ohituskaistaa, ja siihen pyrin myös antamaan apua. Itsensä hyväksymiseen, uneen, ravintoon, stressin hallintaan ja rentoutumiseen. Nämä kaikki huomioiden päästään haluttuihin lopputuloksiin, olivat ne lihaksen kasvatus, painon pudotus tai stressin vähentäminen tai tunnesyömisen lopettaminen.

Valmennuksessani pääsee siis sekä koviin treeneihin kiinni, mutta tarvittaessa tai halutessaan myös kevyempään kehonhuoltoon, joogaan ja kehonpainoharjoitteluun.
Osaan myös samaistua sekä suuriin painonpudotuksiin, elämäntapamuutoksiin kuin lapsiperhearjen kiireisiin. Been there, done that.

Ikuisuusmottoni on; Ulkonäkö on sivutuote. Se kulkee rinnalla, mutta ei ole elämäntapamuutoksen ja liikunnan johtotähti. Silloin se tuo pysyviä tuloksia, kun motiivina on hyvä olo pelkän ulkonäön sijaan. Käynnistetään siis yhdessä hyvä olo.

Koulutus:

 • Personal Trainer, Trainer4You, EHFA
 • Painonnoston ohjaajakoulutus 1 PNOK1
 • Kuntosalivalmentaja, Trainer4You
 • Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You

Jussi Lotvonen

Jussi on 1981 syntynyt paratriathlonisti Oulusta. Jussi on harrastanut urheilua 4-vuotiaasta saakka, jolloin hän aloitti jääkiekon. Jussi pelasi jääkiekkoa aktiivisesti divisioonatasolla, kunnes vuonna 2006 elämä teki täyskäännöksen. Tällöin vaarattomana pidetyn urheiluleikkauksen yhteydessä, vasemmasta jalasta löydettiin syöpä, jonka seurauksena Jussin vasen jalka amputoitiin säärestä. Triathlonissa Jussi kilpailee pääasiassa maailmalla; kiertäen maailman cuppia ja arvokisoja. Triathlonin pariin Lotvonen siirtyi kokonaan yli puoli vuosikymmentä sitten.

Valmennuksesta Jussilla on vuosien kokemus mm. jääkiekosta, salibandystä ja triathlonista. Ensimmäiset valmennuskoulutukset Jussi on käynyt jo vuonna 1997. Jussi on myös TRIBase-valmennuspalvelun toinen valmentaja.


Jarno Väistö

Olen koulutettu ja lisensoitu personal trainer, jonka sydäntä on erityisen lähellä sekä vasta-alkajien johdattaminen liikunnan pariin että kokeneempien treenaajien kiusoittelu uusilla jipoilla. Olen toiminut valmennuksen ja liikunnanohjauksen alalla vuosia ja liikuttanut kirjaimellisesti kaikenikäisiä vauvasta vaariin. Erilaisten seniori-, vauvajumppa-, painonpudotus-, sekä voimaharjoitteluryhmien suunnittelun ja toteutuksen ohella vankkaa käytännön osaamista on kartuttanut oma monipuolinen treenitaustani.

Erityisosaamiseni keskittyy kuntosaliharjoitteluun niin perinteisessä kuin toiminnallisessa muodossa, mutta kanssani onnistuu myös mikä tahansa ravinto-ohjauksesta ja kestävyysliikunnan järkevöittämisestä elämäntaparemonttiin tai peräti kokonaisen yrityksen työhyvinvointiratkaisuun. Olen aina pitänyt erityisessä arvossa työtä, jossa tulokset näkyvät. Sinun tavoitteesi ovat siis myös minulle tärkeitä. Otetaan ne tosissaan, mutta pidetään pilke silmäkulmassa. Oli tarpeissasi sitten yksittäinen konsultaatio tai pitkäjänteinen valmennussuhde, halusit sitten harjoittelun käyntiin tai treenin suvantovaiheen nujerrettua, olen rinnallasi opettamassa, kannustamassa ja tarvittaessa rääkkäämässä – takuinani hyvä olo ja kehitys!

Koulutus:

 • Personal Trainer, Trainer4You, EHFA
 • Kuntosalivalmentaja, Trainer4You
 • Hyvinvointivalmentaja, Trainer4You
 • Fasciarullausohjaaja

Susanna Mendelin-Sonny

Olen liikunnanohjaaja, FISAF kuntosalivalmentaja, mentaalivalmentaja (LFC), hieroja, kokonaisvaltainen jooga- ja rentoutusohjaaja, äänimaljahoitaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja.

Hyvinvoinnin eri osa-alueista olen olen erikoistunut  selän ja coren hyvinvointiin, suoliston ja oikean ravitsemuksen  terveysvaikutuksiin sekä unen ja kroonisen stressin merkitykseen kokonaisterveydelle.  Vahvuuteni valmentajana on asiakkaan koko elämäntilanteen huomiointi valmennuksen sisällön suunnittelussa. Tiedän, mitä on ruuhkavuodet, lapsiperheen arjen yhdistäminen työelämään ja siitä kumpuava riittämättömyyden kokemus. Koen elämäntehtäväkseni naisten voimaannuttamisen hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen lisäämisen kautta. Valmennustyyliäni  on kuvattu lujaksi, mutta lempeäksi.  Liikuntaa olen ohjannut lapsille, aikuisille, kilpaurheilijoille ja ikäihmisille sekä kuntoutujille. Sydäntä lähelläni on myös työyhteisö- ja ryhmävalmennus. Lempilajejani ryhmäliikunnassa tällä hetkellä ovat jooga, pilates ja kaikenlainen kehon ja mielenhuolto.

Tieni hyvinvoinnin pariin on ollut elämäni mittainen. Kaikki tapahtunut ja oma elämänkokemus on johdattanut minut tälle matkalle ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kiehtovaan maailmaan. Minua kiinnostaa erityisesti mielen ja kehon yhteys ja se, miten suuri ajatustemme voima on arjen onnellisuudessa. Erityisesti oman elämän käännekohdat, alan vaihto ja omat terveyshaasteet ovat saaneet ymmärtämään meidän oman mielen vaikutuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olen kuntouttanut oman ongelmaisen selkäni pilateksen, joogan ja liikkuvuustreenien avulla. Sen vuoksi uskon näiden lajien voimaan.

Minua motivoi valmentajana nähdä, kuinka paljon hyvinvoiva keho tuo itsevarmuutta ja elämänlaatua asiakkaalle. Ja miten suuri vaikutus meidän mielen voimalla on tavoitteiden saavuttamisessa. Minulle jokainen asiakaskohtaaminen on molemminpuolista oppimista.  Teen työtäni sydän ja sielu täysillä mukana ja joka kerta myös itse saan asiakkailta niin paljon. Useasta asiakkaasta on tullut myös ystäviäni, niin isoja juttuja on valmennuksessa jaettu yhdessä.  Tässä työssä ei ole koskaan valmis ja suhtaudun työhöni joka päivä uutena mahdollisuutena auttaa ihmistä kohti omaa parasta versiota itsestään.

Koulutus:

 • Liikunnanohjaaja
 • Kuntosalivalmentaja, FISAF
 • Mentaalivalmentaja (LFC)
 • Hieroja

Pasi Lieto

Minulla on yli vuosikymmennen mittainen kokemus fysioterapeuttina urheilijoiden kuntoukseen. Erityisosaamisenani tuki- ja liikuntaelinvaivojen fysioterapiassa ovat muun muassa alaraajojen kiputilat, kävelyanalyysit, alaselän sekä lantion alueen ongelmat, leikkausten jälkeinen kuntoutus sekä kipupotilaiden fysioterapia.

Työssäni hyödynnän laajasti erilaisia manuaalisia tekniikoita sekä ohjaan ja neuvon erilaisia harjoitteita. Tavoitteenani on auttaa sinua parantamaan toimintakykyäsi ja hyvinvointiasi.

Oma urheilutaustani löytyy uinnin parista, jota harrastin koko nuoruuden. Nykyään liikun mieluiten hiihtämällä ja pyöräillen niin maastossa kuin maantiellä.

Koulutus:

 • Koulutettu hieroja
 • Fysioterapeutti AMK
 • Urheilufysioterapian peruskurssi
 • UFY, International seminar in sports physical therapy
 • Jousta ja ponnista – Juoksun askeltamisen perusteet
 • Faskiaintoductio
 • Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi
 • Yläraajan toiminnallinen anatomia
 • Kävely- ja juoksuanalyysi, biomekaaninen analyysi pohjallisten tarpeesta, urheilijan toiminnallinen harjoittelu
 • Pitkä alaraajakoulutus
 • Kinetic control low back and hip: Level 1 & 2
 • Lantion ja alaraajan kiputiloja faskian näkökulmasta
 • Kinetic control Neck and shoulder: Level 1
 • Kinetic control Neck and shoulder: Level 2
 • Kinetic control Level 3
 • Kinetic control Alaraaja
 • Kinetic control Th spine & Ribs
 • Kinetic control SI and Pelvis